Search

Coaching vs pszichológiai konzultáció? Melyiket válasszam?

Updated: Feb 15

Mi a coaching és mikor érdemes igénybe venni?

A coaching egy inspiráló munkakapcsolat, amelynek a lényegét leginkább abban lehet megragadni, hogy az együtt gondolkodás és közös munka révén kidolgozhatja a saját, egyedi megoldásait az aktuális vagy jövőbeli kihívásaira, legyen az magánéleti vagy üzleti jellegű, és képes legyen ezen megoldások megvalósítására.

Ez mind jól hangzik, és a legtöbb ember képes elérni céljait coach nélkül is. Akkor mégis mikor érdemes coach-hoz fordulni? Leginkább akkor, ha új lendületre van szükségünk, a régi, megszokott megoldások már nem vezetnek előre, szeretnénk fejlődni, növekedni és új célokat megvalósítani.

Olyan élethelyzetekben is érdemes coachingot igénybe venni, amikor nagyobb változást szeretnénk megvalósítani, és ehhez azt gondoljuk, jól jönne egy külső „edző”, aki segít áthidalni a nehézségeket és támogat bennünket a fejlődésben.

A coaching területei között jellemzően előfodulhat az énhatékonyság növelése, az emberi kapcsolatok kiegyensúlyozott kezelése, fizikai és mentális konfort megteremtése, a munkával és karrierrel kapcsolatos tervek megvalósítása valamint az anyagi növekedés előmozdítása.


Hogyan működik a coaching?

A közös munka során a coachok abban tudják támogatni az ügyfeleiket, hogy katalizálják ambíciózus céljainak kitűzését és azok megvalósítását, olyan technikákat alkalmaznak, amelyek által maximalizálhatja az Ön fejlődését, hatékonyságát és kreatív problémamegoldó képességét.

A coaching során többre juthat, mintha csak önállóan próbálkozna, ugyanis objektív visszajelzést kap, felszámolják az Ön előtt álló akadályokat, folyamatosan tanulhat a sikerekből és a kudarcokból egyaránt. A coachingnak, ahogy a pszichológiai tanácsadásnak is része az önreflexió és a tudatosítás növelése, de a munka nagyobb része a célok eléréséhez vezető tettek megvalosítására, a tanulságok feldolgozására és a sikerek megünneplésére fókuszál.


Mi a különbség a terápia, a tanácsadás, a mentoring és a coaching között?

Noha a határok sokszor keverednek a coaching, a terápia és a pszichológiai tanácsadás között, a két területet leginkább úgy lehet megkülönböztetni, hogy a terapeuták rendszerint diagnosztizálják a kliens problémáit, és a pszichés nehézségek átdolgozását célozzák meg, a múltra fókuszáltan, a probléma okainak feltársára, azok korrekciójára és újszerű megértésére összpotnosítanak.

A coaching inkább jövő orientáltabb, az ügyélf belső erőforrásait mozgósítja, kevésbé tulajdonít jelentőséget a múltbéli eseményeknek.

Tanácsadás alatt leginkább adott terület szakértőinek bevonását értjük, akik meglévő tapasztalatukat és technikai tudásukat felhasználva az ügyfél jelenlegi probléámira fókuszáltan kínálnak megoldási javaslatot. A coaching során a válaszokat és az irányokat az ügyfél dolgozza ki, és a coach leginkább az ügyél megoldásait állítja kihívás elé, segít átgondolni a lehetséges alternatívákat, felelősségben tartja a kliens és előmozdítja a megoldások kivitelezését.

A mentor pedig renszerint rendelkezik valamilyen hasonló vagy esetleg átfogóbb szakmai tapasztalattal, mint a mentorált, és jó „mesterként” képes „tanítványát” a szakmai előmenetelben segíteni, bonyolultabb helyzetekben navigálni. A coach esetében nem szükségszerű, hogy szakmai „expert” legyen annak érdekében, hogy az ügyfelét támogassa a fejlődésben, hiszen az coacholt személy erőforrásaira épít.


Mikor nem ajánlott a coaching?

​A coaching egy viszonylag rugalmas, az ügyfél igényeihez jól alkalmazható módszer, azonban vannak olyan helyzetek, amikor inkább terápiát vagy pszichológiai tanácsadást érdemes igénybe venni, ilyenek az alábbi helyzetek:

- Jelenleg hosszú ideje fennáló lelki nehézségei vannak (szorongás, pánik, fóbiák, depresszió, trauma) és ezek több életterületre kiterjednek

- Hosszú ideje fennáló vagy visszatérő önbizalomhiány, alacsony önértékelés

- Visszatérő párkapcsolati, családi problémák

- Veszteségek, feldolgozatlan gyász

- Függőségi problélmák


*Nem ajánlott sem coachot, se pszichológust felkeresni, ha nem szeretné megismerni önmagát, léleksimogatásra vágyik, befektetett munka nélkül szeretne változást elérni vagy azt gondolja, hogy kizárólag mások felelősek a problémáiért.

​Napjainkban nagyon népszerű és elterjedt a coaching, hiszen viszonylag rövid időn belül lehet eredméynes változást elérni. Viszont a coaching nem jobb mint a többi módszer, ugyanis mindegyik megközelítésnek megvan a maga alkalmazhatósága.

0 views